ANVR Reizigersvoorwaarden
Garantiefonds reisgelden / SGR
Calamiteitenfonds
Reisvoorwaarden-Neckermann
Privacy statement
Disclaimer

Verzekeringsvoorwaarden (Optionele keuze tijdens boekingsfase)
Voorwaarden kortlopende reisverzekering
Voorwaarden kortlopende annuleringsverzekering

Aanvullende voorwaarden

Onderstaande wijziging betreft uitsluitend Neckermann Autovakanties:
Neckermann Auto is onderdeel van Thomas Cook Nederland B.V.(TCN). Je sluit jouw reisovereenkomst dan ook met TCN af. Wanneer je afreist, zal jouw reisovereenkomst kunnen worden overgedragen en worden uitgevoerd door onze internationale organisatie Thomas Cook International AG te Zwitserland (TCI). Dat gebeurt onder gelijkblijvende ANVR, SGR en Calamiteitenfonds voorwaarden. Met het aangaan van een reisovereenkomst met TCN, verklaar je zich tevens akkoord met overdracht van jouw reisovereenkomst aan TCI. TCN blijft aansprakelijk voor de nakoming door TCI.
Garanties:
Alle boekingen gemaakt bij TCN, maar overgedragen en uitgevoerd door TCI, waarvoor een bijdrage aan het Calamiteitenfonds is betaald, zullen onder de dekking van het Calamiteitenfonds blijven vallen.

Neckermann FLEX – Afwijkende bepalingen ANVR-Reisvoorwaarden
Op basis van artikel 6 lid 1 onder a en artikel 12 lid 2 van de ANVR-Reisvoorwaarden kunnen organisatoren van cruises, lijndienstreizen, rondreizen, avontuurlijke reizen en reizen buiten Europa en de Middellandse Zeelanden afwijken van het bepaalde in artikel 6 lid 1 en artikel 12 lid 1. Zij dienen deze afwijkende bepalingen vooraf duidelijk aan de reiziger kenbaar te maken. Hieronder wordt aangegeven welke afwijkingen voor het product Neckermann FLEX door Neckermann vastgesteld zijn:

Betaling
In afwijking van artikel 6 lid 1 onder a van de ANVR-Reisvoorwaarden dient bij de totstandkoming van de overeenkomst een aanbetaling te worden voldaan van 100% voor de lijndienstvlucht en 15% voor de accommodatie.
Annulering door de reiziger:
In afwijking van artikel 12 van de ANVR-Reisvoorwaarden is de reiziger, naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:

  • bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
  • bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 55% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 65% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 14de dag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 90% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 5de dag (inclusief) tot de vertrekdag: 95% van de reissom;
  • bij annulering op de vertrekdag of later: de volle reissom.

Als aanvulling hierop wordt gesteld dat de annuleringskosten te allen tijde de verschuldigde annuleringskosten van de betrokken luchtvaartmaatschappij bedragen. Indien deze kosten hoger zijn dan de hierboven genoemde aanbetaling of wel percentages van de reissom, dan worden de annuleringskosten met dit bedrag vermeerderd. Onze reisadviseurs kunnen je hierover informeren.

Geen optie
In tegenstelling tot de overige Neckermann producten, is een boeking van een Neckermann FLEX reis direct definitief. Het is dus niet mogelijk een boeking van een Neckermann FLEX reis kosteloos te wijzigen of te annuleren. Ook is het niet mogelijk een bestaande boeking van een Neckermann FLEX reis te wijzigen. Een wijziging van een bestaande boeking van een Neckermann FLEX reis wordt beschouwd als een annulering van de oorspronkelijke reis en boeking van een nieuwe reis. De annuleringsvoorwaarden uit deze Afwijkende bepalingen ANVR-Reisvoorwaarden zijn dan van toepassing.

Maximaal aantal passagiers per reserveringsnummer
Per reserveringsnummer wordt voor maximaal 9 personen een Neckermann FLEX reis geboekt.