De transfer is niet meer automatisch inbegrepen bij Neckermann. Als je een transferbus of taxi bijgeboekt hebt, zal deze op de luchthaven staan te wachten bij aankomst. De bus transfer is te herkennen aan een geel hartje. Als je een taxi transfer hebt geboekt, zal deze op de hoogte zijn van jouw naam en eindbestemming.

Gecombineerde transfers
Soms worden aankomsten van verschillende vluchten met een gecombineerde transfer uitgevoerd. Dan kan het zijn dat jouw bus even moet wachten voordat hij naar jouw hotel kan vertrekken.

Vervoer naar je hotel
De bus brengt je zonder begeleiding naar je verblijf of, als je een auto hebt gehuurd, naar de autoverhuurbalie als die verder buiten de luchthaven ligt. Afhankelijk van de ligging van je hotel, moet je nog één of enkele meters lopen, zodat de bus zonder oponthoud andere passagiers ook zo snel mogelijk naar hun verblijf kan brengen.
De duur van de transfers zijn onderhevig aan de omstandigheden van het moment, waardoor de tijden zoals vermeld in de brochure, kunnen afwijken.

Bagage in en uit de bus laden
Meestal laden medewerkers van agentschappen of accommodaties jouw bagage in en uit de bus, maar je bent verantwoordelijk dat jouw bagage hierbij niet zoekraakt/vergeten wordt. Bijzondere bagage (surfplank/golftas/fiets/rolstoel/huisdier) kan meestal niet mee in de transfer bus vanwege ruimtegebrek of plaatselijke wettelijke voorschriften. Voor bijzondere bagage die wel mee kan zal ter plaatse een bedrag gevraagd worden. Kosten voor het transport van bagage die niet mee kan zijn voor eigen rekening.

Het transfer van je hotel naar de luchthaven
Je kunt de ophaaltijd voor de transfer voor de terugvlucht ca. 48-24 uur voor vertrek opvragen. Je kunt dit doen door je te registreren op de hiervoor ingerichte website (details hierover vind je in je reispapieren). Dit is al mogelijk voordat je op vakantie gaat. Je krijgt dan ca. 48-24 uur voor aanvang van de terugreis een berichtje van ons met de ophaaltijd. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail.
Omdat de bus bij de terugreis naar de luchthaven ook via verschillende hotels moet rijden om Neckermann gasten op te halen, kan de reistijd langer zijn dan dat je rechtstreeks zou rijden.
Omdat ook tijdens de terugreis vluchten gecombineerd worden in één transferbus, kan het zijn dat je vroeger op de luchthaven bent dan noodzakelijk en dat je dus meer tijd op de luchthaven hebt voordat jouw vlucht vertrekt.