Ministerie van Buitenlandse zaken
MinBuza reisadviezen – Inclusief veiligheidsinstructies voor op de vakantiebestemming

Het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft reisadviezen waardoor duidelijk wordt aangegeven of het wel of niet is aan te raden om naar bepaalde landen of gebieden te reizen. Voor elk land is dit samengevat in: informatie vooraf, de laatste ontwikkelingen, algemene informatie, onveilige gebieden in dat land, criminaliteit, terrorisme, bereikbaar blijven, gezondheid, natuurgeweld, reisdocumenten en visa, tips van de ambassade en wijs op reis. Zij geven ook diverse tips over wat je moet doen als er iets misgaat tijdens de vakantie.

Bij Thomas Cook is de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers topprioriteit. Dit betekent dat als wij informatie en/of een negatief advies krijgen over één van onze vakantiebestemmingen wij direct reageren. Wij vertrouwen op de informatie die wij ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse zaken als zijnde de meest actuele informatie vanuit een welingelichte bron. Als het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken aangeeft dat de wijziging potentieel impact heeft op één van onze vakantiebestemmingen zullen wij onze gasten direct informeren.

Mocht het advies wijzigen in een ontradend reisadvies (ook wel aangeduid als ‘alleen noodzakelijke reizen’ of ‘niet reizen’) voor één van onze vakantiebestemmingen zullen wij direct stoppen met het aanbieden van reizen naar deze bestemming en de gasten en onze medewerkers die daar op dat moment verblijven repatriëren.

Op onze website Neckermann.nl zal altijd de meest actuele informatie over vakantiebestemmingen waar het Ministerie van Buitenlandse zaken het reizen ontraadt te vinden zijn. Dit wordt regelmatig bijgewerkt net zoals de boekingsvoorwaarden en eventuele noodnummers die geopend worden in tijden van crisis voor familie, vrienden en nog vertrekkende klanten. Wij adviseren iedereen de laatste informatie over hun vakantiebestemming te lezen voordat de vakantie begint. Hierbij een aantal links naar vakantielanden waar recent incidenten hebben plaatsgevonden.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/egypte
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/tunesie
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/frankrijk
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/belgie
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/turkije

Mocht je graag aanvullende informatie ontvangen of wil je het advies voor het betreffende vakantieland verifiëren dan bestaan de volgende mogelijkheden:

• Check de site van het Ministerie van Buitenlandse zaken www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen en vul je vakantieland in bij ‘Reisadvies per land of gebied’.
• Check de website van Neckermann voor meer informatie.
• Vraag het reisbureau waar de boeking gemaakt is voor meer informatie.
• Bel het customer contact center van Vrij Uit 0900 8745 848. Onze medewerkers kunnen de meest actuele informatie geven.