Er gebeurt veel in de wereld. Daarom informeren wij je in het geval van escalaties zoals (natuur)rampen, luchtvaartstakingen, etc. zo goed mogelijk over de omstandigheden. We geven hier regelmatig updates. Deze informatie is ook terug te vinden op onze Facebookpagina en op Neckermann.nl.

Update 30 september, 15:15 – Thomas Cook Nederland failliet

 Hoofddorp, 30 september 2019 – De bewindvoerder van Thomas Cook Nederland B.V. maakt bekend dat zij de Rechtbank van Amsterdam heeft gevraagd de surseance van betaling die op woensdag 25 september werd verleend, om te zetten in faillissement.  De rechtbank heeft hierin toegestemd, en de bewindvoerder, mr. Hanneke De Coninck-Smolders, benoemd tot curator.

In de afgelopen week hebben het management en de bewindvoerder naarstig gezocht naar mogelijkheden voor Thomas Cook Nederland om zelfstandig of in samenwerking met Thomas Cook- in andere Europese landen verder te gaan. Helaas bleken die mogelijkheden er op korte termijn niet te zijn, waardoor geen andere keus restte dan faillissement aan te vragen voor de Nederlandse organisatie.

Voor de circa tweehonderd medewerkers van Thomas Cook Nederland is collectief ontslag aangevraagd.

In de komende weken zal de curator in gesprek gaan met potentiële kopers voor Thomas Cook Nederland of onderdelen daarvan. Er hebben zich al enkele geïnteresseerden gemeld.

Contactpersoon voor de media:
Edwin van Wijk, T: 06-23480217 E: evanwijk@valueatstake.nl
Hanita van der Meer, T:06-51549171  E: Hanita.van.der.meer@thomascook.nl

Update 25 september 13:45 – Thomas Cook Nederland B.V. in surseance

Hoofddorp, 25 september 2019, De Nederlandse vestiging van reisorganisatie Thomas Cook maakt bekend dat het vandaag surseance van betaling heeft aangevraagd voor Thomas Cook Nederland B.V.
Inmiddels heeft de rechtbank van Amsterdam hierin toegestemd, en mevrouw Hanneke De Coninck-Smolders van Florent advocaten benoemd als bewindvoerder.

Samen met het directieteam van Thomas Cook Nederland B.V. en de Continental-organisatie zal de bewindvoerder in de komende dagen op zoek gaan naar toekomstperspectief voor het bedrijf en haar medewerkers.

De zorg voor de klanten van Thomas Cook, die een reis hebben geboekt bij Thomas Cook of Neckermann Reizen is overgenomen door de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). De medewerkers van Thomas Cook in Nederland en op de vakantiebestemmingen zullen hen in de komende periode zo goed mogelijk blijven ondersteunen.

Update 24 september 19:00 – Autovakanties komen te vervallen [financieel onvermogen TCI]

Naar aanleiding van de aankondiging van het faillissement voor de Thomas Cook Group Plc. is in de afgelopen dagen gekeken naar mogelijkheden om de geboekte autovakanties bij Thomas Cook International [TCI] uit te blijven voeren. Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook International, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie.

TCI heeft daarom zojuist bij SGR een melding van financieel onvermogen gedaan. Dit betekent dat uw reis niet doorgaat. Alle vertrekken komen te vervallen. Voor verdere instructies verwijzen wij u naar www.sgr.nl en onze veelgestelde vragen.

Wij vinden het enorm jammer dat wij de vakantie die u heeft geboekt, niet kunnen uitvoeren. Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor deze situatie.

Update 24 september 15:15 – Informatie alle vakanties via Thomas Cook

Naar aanleiding van de aankondiging van het faillissement voor de Thomas Cook Group Plc. is in de afgelopen periode gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen bij Thomas Cook Nederland B.V. [Thomas Cook/Neckermann Reizen] uit te blijven voeren. Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie.

Wij hebben daarom bij SGR een melding van financieel onvermogen gedaan. Alle toekomstige boekingen komen te vervallen. Voor verdere instructies verwijzen wij u naar www.sgr.nl. Wij vinden het enorm jammer dat wij de vakantie die u heeft geboekt, niet kunnen uitvoeren. Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor deze situatie.

Klik hier voor veelgestelde vragen.

Update 23 september 08:00 – Reactie Thomas Cook Nederland na het niet lukken van herkapitalisatie van de Thomas Cook Group plc

Thomas Cook Nederland betreurt dat de Thomas Cook Group Plc geen oplossing heeft gevonden voor haar financiële uitdagingen en faillissement heeft aangevraagd. Thomas Cook Group Plc. heeft 21 000 medewerkers en verzorgt jaarlijks de vakantie van 22 miljoen klanten.

Thomas Cook Nederland maakt deel uit van de continentaal-Europese organisatie. Deze organisatie heeft als belangrijkste markt Thomas Cook Duitsland. De Nederlandse organisatie bekijkt op dit moment welke mogelijke opties er zijn om de impact van het faillissement van de Thomas Cook Group Plc te beperken voor haar klanten en haar medewerkers.

We begrijpen dat dit heel wat vragen oproept bij onze klanten en stellen alles in het werk om dit zo goed mogelijk op te vangen. Klanten die hun Thomas Cook/Neckermann Reizen pakketreis geboekt hebben, zijn beschermd door het Stichting Garantiefonds Reizen [SGR].

In Nederland werken 200 mensen bij Thomas Cook en gaan jaarlijks circa 400.000 klanten met Thomas Cook/Neckermann Reizen op vakantie. We doen er alles aan om onze klanten en medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden in deze moeilijke tijden.

Op dit moment worden geen nieuwe boekingen geaccepteerd. Voor vragen kunt u terecht op telefoonnummer: 023-5135595

Klik hier voor veelgestelde vragen.