Aanslag Cambrils Spanje – 18 augustus 07.00 uur
Afgelopen nacht hebben politieagenten een aanslag in de badplaats Cambrils grotendeels verijdeld. De terroristen die hier een aanslag wilden plegen zijn snel en adequaat gedood. Wij staan in contact met ons agentschap ter plaatse en houden de situatie nauwlettend in de gaten.

Update Barcelona Spanje –  17 augustus 19.00 uur
Inmiddels is duidelijk dat het gaat om een terreuraanslag. Er zijn meerdere slachtoffers te betreuren. Wij leven mee met de nabestaanden en de slachtoffers. De klopjacht op de daders is nog in volle gang. Mensen wordt aangeraden om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Er wordt door onze collega’s op dit moment contact gezocht met alle mensen die via onze organisatie geboekt hebben om te zien of zij in veiligheid zijn. Mensen die hun mobiele nummer in de boeking hebben gezet worden tevens op de hoogte gebracht van de situatie via sms.

Statement Barcelona Spanje –  17 augustus 18.00 uur
Zojuist is er een busje ingereden op voetgangers in het centrum van Barcelona. Of het gaat om een ongeluk of een aanslag is nog niet duidelijk. Wij leven mee met de slachtoffers. We staan in contact met onze contactpersonen ter plaatse en zullen meer informatie geven zodra er iets bekend is.