Update Sharm el Sheikh – Egypte

10 november 2015 – 13.00 uur

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisterenmiddag het statement aangaande alle Egyptische luchthavens aangepast. Er mag gevlogen worden op alle Egyptische luchthavens mits extra veiligheidsvoorzieningen getroffen worden met betrekking tot de afhandeling van ruimbagage. Neckermann Reizen heeft met haar partner Transavia op dit moment KLM Security personeel gestationeerd in Hurghada en Marsa Alam. Zij zijn verantwoordelijk voor de extra security check op deze luchthavens. De vluchten naar Sharm en Sheikh zijn opgeschort tot 18 december en alle geboekte gasten zijn inmiddels geïnformeerd en omgeboekt naar een andere bestemming. Dit zal voor deze periode niet meer gewijzigd worden.

Het welzijn van onze klanten is onze hoogste prioriteit derhalve houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en acteren altijd alleen op feiten nooit op speculaties. Wij staan in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en onze reisleiding en agentschappen ter plaatse om de situatie goed te kunnen monitoren. Bij een wijziging in het advies zullen wij onze gasten direct informeren en indien noodzakelijk terughalen.

Neckermann Reizen

8 november 2015 – 15.00 uur

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de luchthaven van Sharm el Sheikh afgelopen week als onveilig aangemerkt. Dit betekent dat de ruimbagage van de passagiers achter moest blijven of extra gecheckt moet worden. De badplaats Sharm el Sheikh is onveranderd qua reisadvies maar deze is enkel via deze luchthaven te bereiken waardoor, i.v.m. het gewijzigde reisadvies voor de luchthaven, geen vakantiegangers meer daar naar toe kunnen gaan. Op dit moment wordt er in de media veel gesproken over de andere Egyptische badplaatsen Hurghada en Marsa Alam. Voor deze badplaatsen geldt dat het reisadvies niet aangepast is in de afgelopen jaren. Neckermann Reizen heeft daar, samen met haar partner Transavia wel voorzorgsmaatregelen genomen met betrekking tot ruimbagage van de vertrekkende passagiers. Deze zijn voor de vluchten van gisteren extra gecontroleerd door KLM security mensen die meegevlogen zijn.

Het welzijn van onze klanten is onze hoogste prioriteit derhalve houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en acteren altijd alleen op feiten nooit op speculaties. Wij staan in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en onze reisleiding en agentschappen ter plaatse om de situatie goed te kunnen monitoren. Bij een wijziging in het advies zullen wij onze mensen direct informeren en indien noodzakelijk terughalen.

 

7 november 2015 – 11.30 uur

Zojuist is bevestigd dat KLM vandaag Security personeel meestuurt op de vluchten van Transavia naar Marsa Alam en Hurghada. Zij zullen ervoor zorgdragen dat de koffers van onze gasten op de vluchten naar Amsterdam gecontroleerd in de vliegtuigen terecht komen waardoor iedereen vandaag kan afreizen met ruimbagage.

Op dit moment wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn voor de vluchten van aankomende week. Daarover volgt later meer informatie.

6 november 2015 – 17.00 uur

Neckermann Reizen heeft samen haar partner Transavia besloten om aanstaande dinsdag alle vakantiegangers uit Sharm el Sheikh op te halen i.v.m. de onveilige situatie op de luchthaven. Dit zal voorlopig de laatste vlucht zijn naar deze bestemming. De mensen die aanvankelijk niet dinsdag terug zouden reizen zijn geïnformeerd.

Er zal zo snel mogelijk meer duidelijkheid komen over de bagage die daarbij achterblijft op de bestemming. Ook voor de vluchten vanuit Marsa Alam en Hurghada wordt momenteel geen ruimbagage toegelaten. Er wordt momenteel gekeken wat de beste manier is om de bagage zo snel mogelijk en veilig terug te krijgen naar Nederland. Daarover volgt later meer informatie.

Wij vragen je om je geduld in deze. Wij zijn voor een aantal antwoorden afhankelijk van derde partijen en willen je graag zo snel en goed mogelijk informeren. Zodra er meer informatie bekend is zullen wij deze delen.

Hierbij vind je een aantal antwoorden op veel gestelde vragen.

  • Welke bagageregels worden gehanteerd?

Voor de vlucht naar Egypte kan er gewoon bagage mee.
Op basis van de huidige informatie kunnen wij melden dat voor de terugvlucht er geen bagage meegenomen kan worden welke niet door de scanner kan worden gehaald (ruimbagage). Bagage met afmetingen van 45 x 40 x 25 of 55 x 40 x 25, met een maximum gewicht van 10KG mag worden meegenomen.

Het is mogelijk om per persoon 2 koffers mee te nemen met deze afmetingen. Transavia bepaalt of en zo ja, welke koffers in het ruim door het Transavia personeel zullen worden gezet. Let u er daarom op dat u in deze 2 koffers geen zaken stopt welke u tijdens de vlucht nodig heeft (medicijnen etc). Houdt u ook rekening met het feit dat er strikte regels gelden voor vloeistoffen

  • Wat zijn de bagageregels voor afwijkende bagage, zoals rolstoel en duikuitrusting

Rolstoelen, niet elektrisch aangedreven, kunnen mee conform reguliere procedure. Duikuitrusting kan niet als handbagage worden meegenomen.

  • Hoe komt de bagage die is achter gebleven terug bij de klant?

Wij zijn momenteel in contact met Transavia hierover – meer informatie volgt maandag.

  • Waarom halen jullie de mensen uit Sharm El Sheikh

Omdat Transavia heeft besloten dat de bestemming niet meer wordt aangevlogen. Aanstaande dinsdag gaat er een toestel heen om de gasten terug te halen.

  • Kan ik kosteloos wijzigen of annuleren indien ik Sharm El Sheikh heb geboekt?

In ieder geval tot 30 november zal de bestemming Sharm El Sheikh niet meer worden aangeboden, klanten die hebben geboekt zullen worden benaderd om hun reis om te boeken of te annuleren.

  • Kan ik mijn reis naar Egypte annuleren?

Uw reis naar Sharm el Sheikh wel, gezien we daar geen vakanties meer aanbieden tot en met 30 november.

Voor wat betreft de overige Egyptische bestemmingen welke wij aanbieden; er is nu geen negatief reisadvies, wij volgen de adviezen van Buitenlandse zaken.

  • Ik heb kennissen/familie in Sharm el Sheikh, is het daar veilig

De informatie die wij van buitenlandse zaken hebben, geeft aan dat de situatie in de badplaats Sharm el Sheikh onveranderd is.

  • Ik ben momenteel in Egypte, waar kan ik met mijn vragen terecht?

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week contact opnemen met de reisleiding ter plaatse, contactgegevens treft u op de informatieborden in uw hotel. Daarnaast kunt u ons via de website www.neckermann.nl benaderen middels chat, ook deze is 24/7 beschikbaar.

  • Kan ik mijn reis omboeken?

Tot 4 weken voor vertrek hebben wij de omboekgarantie. Binnen vier weken voor vertrek is het uiteraard ook mogelijk om een andere bestemming voor u te vinden tegen de geldende voorwaarden.

Update – Sharm el Sheikh – Egypte
6 november 2015 – 09.30 uur

De veiligheidsmaatregelen met betrekking tot ruimbagage voor vluchten vanuit Egyptische luchthavens [Sharm El Sheik, Marsa Alam, Hurghada en Caïro] zijn aangescherpt. Dit betekent dat vakantiegangers op dit moment alleen handbagage mee terug kunnen nemen.

Samen met Transavia zoeken wij op dit moment uit wanneer de bagage, die gisteravond is achtergebleven op de vlucht vanuit Marsa Alam en Hurghada, naar Nederland terugkomt. Zodra wij meer weten informeren wij de desbetreffende vakantiegangers.

Daarnaast zullen wij, zodra mogelijk, meer informatie verstrekken over de procedure die gevolgd zal worden met betrekking tot bagage voor de geplande vluchten vanuit de Egyptische luchthavens.

 

Update – Situatie Sharm el Sheikh – 5 november 2015 –  17.00 uur

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert als voorzorgsmaatregel om niet van en naar het vliegveld van Sharm el Sheikh te reizen. Dit in verband met aanwijzingen dat het vliegveld van Sharm el Sheikh niet veilig zou zijn. Dit geldt niet voor de badplaats zelf, daarvoor is het reisadvies onveranderd.

De eerstvolgende vlucht van Neckermann Reizen is aanstaande dinsdag. De mensen die daarop geboekt stonden zijn gecontacteerd en omgeboekt naar een andere bestemming. Neckermann Reizen zal tot 12 november geen nieuwe vakantiegangers naar Sharm el Sheikh brengen. De gasten die op dit moment in Sharm el Sheikh verblijven worden vandaag of uiterlijk morgen gecontacteerd.

Het welzijn van onze gasten is onze eerste prioriteit. We staan in direct contact met ons reisleidingteam en agentschap ter plaatse en met het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland en houden de situatie nauwlettend in de gaten. Indien er wijzigingen zijn geven wij verdere informatie.

Voor vragen hieromtrent is ons informatienummer 023-513 55 95 geopend tijdens kantooruren. Buiten kantooruren zijn wij bereikbaar via de chat op onze website neckermann.nl en onze social media kanalen.

Egypte 14 september 2015

 

In verboden gebied in de westelijke woestijn in Noord-Egypte dichtbij de Libische grens zijn gisteren zijn door Egyptische veiligheidstroepen toeristen gedood die aangezien werden voor terroristen. In dit gebied bestrijdt het leger al geruime tijd terreurgroepen. Ze zagen vier jeeps rijden en openden het vuur, maar in de wagens zaten toeristen uit Mexico en Egypte en dus niet de mensen waar ze naar op zoek waren. Twaalf mensen kwamen om. Tien mensen overleefden het geweervuur, maar raakten gewond.

Egyptisch Ministerie van toerisme

Egypte doet onderzoek naar de toedracht van het tragische incident. “De organisatie van de jeeptocht had geen toestemming om daar te rijden en heeft de autoriteiten niet geïnformeerd”, zegt een woordvoerder van het Egyptische ministerie van toerisme. “Ze hadden daar niet moeten zijn.”

Reisorganisatie Neckermann
Betuigt haar medeleven aan de slachtoffers en hun nabestaanden en geeft aan dat de hotels die door Neckermann worden aangeboden ruim 1200 kilometer verderop liggen aan de Rode Zee. eventuele jeepsafari’s die door Neckermann als excursie aangeboden worden, gaan nooit door verboden gebieden. Dit wordt dagelijks gecheckt met de autoriteiten.

kaart-egypte2