Vliegen, bagage en regels algemeen

De tickets zijn vervangen door de flight coupons (1 voor de heenreis en 1 voor de terugreis). Bij het inchecken geef je de coupon af bij de incheckbalie en je wordt ingecheckt.

Zowel het maximale gewicht als de maximale afmetingen van de ruimbagage als de handbagage zijn afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Controleer de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt!

Het is verstandig om belangrijke papieren zoals reisbescheiden en reisdocumenten, evenals medicijnen, in je handtas te vervoeren. Wie te veel of afwijkende bagage meeneemt of een sportuitrusting meeneemt, moet een toeslag betalen aan de luchtvaartmaatschappij. Eventueel door ons doorgegeven kosten hiervoor, zijn onder voorbehoud van de door de luchtvaartmaatschappij doorgevoerde wijzigingen. Uit veiligheidsoverwegingen mag ook niet alles worden vervoerd. Indien je bijzondere of medische bagage wenst mee te nemen, dan dien je dit bij boeking te melden. Vraag je reisadviseur naar de voorwaarden of controleer de website van de luchtvaartmaatschappij.

Bagageregeling KLM Citytrips

Reis je Economy Class? Op de meeste Europese vluchten mag je alleen handbagage meenemen. Op de volgende vluchten mag je 1 koffer van max. 23 kg (50 lbs) meenemen:

  • Intercontinentale KLM-vluchten
  • Europese KLM-vluchten die deel uitmaken van een intercontinentale reis
  • KLM-vluchten tussen continentaal Europa en Armenië, Georgië, Rusland en Wit-Rusland

Reis je Business Class? Dan mag je 2 koffers meenemen van ieder max. 32 kg (70,5 lbs) en max. 158 cm (62 inch) (l + b + h).

Voor vragen kun je contact opnemen met ons callcenter: 0900 – 555 0555 (15cpm).

Regels EU handbagage

Voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) gelden regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op een vliegveld binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta’s, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

Transavia

Standaard mag je 1 stuk handbagage meenemen in het vliegtuig. Uiteraard kun je ook koffers meenemen. Denk er in dat geval aan deze op tijd bij te boeken. Dit kan 6 weken van te voren via onderstaande link. Je logt in met je 8-cijferige reserveringsnummer of in het geval van een lijndienst met je PNR nummer. Je kunt je koffer ook bijboeken via de chat, telefonisch of per e-mail.

Ik wil een koffer bijboeken

Het Transavia bevestigingsnummer is je reserveringsnummer bestaande uit 8 cijfers. Voorbeeld: je reserveringsnummer is 03 NVN 12345678, dan is 12345678 jouw bevestigingsnummer. Heb je een lijndienst geboekt, dan kun je je PNR-nummer gebruiken, deze is te vinden in je reisdocument.

Prijzen per persoon, per enkele reis

Chartervlucht (pakketreis)

15 kg – €15 per enkele reis
20 kg – €18 per enkele reis
25 kg – €23 per enkele reis
30 kg – €28 per enkele reis
40 kg – €40 per enkele reisLijnvlucht

Voor lijnvluchten gelden verschillende tarieven, afhankelijk van de bestemming. De prijzen zijn te vinden op de transavia website: klik hier

Aan de luchthavenbalie bij het inchecken gelden hogere tarieven. Boek je koffer voor vertrek bij en bespaar!

Aankopen op luchthavens en aan boord

Na de ticket- en/of paspoortcontrole kunt u op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die u ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de winkel of aan boord- wanneer nodig- voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgend vliegveld moet overstappen, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.

Apart aanbieden van je handbagage

Bij de handbagagecontrole moet je alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

Transfer

Bij aankomst op de luchthaven word je in de meeste gevallen ontvangen door een vertegenwoordiger van Neckermann, die je verwijst naar de bus. De bus brengt je naar je accommodatie of naar de autoverhuurbalie als je een auto hebt gehuurd. In de meeste gevallen reist de medewerker niet mee in de bus.

De transferbus brengt je soms niet rechtstreeks naar je geboekte accommodatie, omdat er onderweg ook andere gasten afgezet worden bij andere accomodaties. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de transfertijd. In enkele gevallen kan de bus niet tot de voordeur van de accommodatie komen en leg je de laatste meters met je bagage te voet af.  Je bent zelf verantwoordelijk voor het in en uit laden van je bagage. Vaak laden medewerkers van agentschappen of accommodaties je bagage in en uit de bussen, maar je dient zelf te controleren dat je bagage hierbij niet zoekraakt of vergeten wordt.

Bijzondere bagage, zoals een surfplank, golftas, fiets, rolstoel of huisdier kan meestal niet mee in de transferbus. Dat heeft te maken met gebrek aan ruimte of met plaatselijke wettelijke voorschriften. Indien deze bijzondere bagage wel mee kan in de transferbus, kan het zijn dat je ter plaatse extra kosten moet betalen. Ook de extra kosten voor het transport van bagage die niet mee kan zijn voor uw eigen rekening. Er worden geen transfers aangeboden tussen verschillende accommodaties.