Voor een reis naar Egypte geldt een visumplicht.

Voorwaarden visum Egypte

Het e-visum voor Egypte is 3 maanden geldig en het kan tot 72 uur voor vertrek worden aangevraagd. U kunt bij uw aanvraag kiezen uit een single entry visum, waarmee u één keer naar Egypte mag reizen, of een multiple entries visum, geschikt om meerdere keren Egypte in te reizen. Het visum is geldig voor toerisme en zaken. Het is niet toegestaan om te werken in Egypte. Een aantal belangrijke zaken bij uw aankomst in Egypte:
• Bij aankomst in Egypte dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
• U dient uw e-visum uitgeprint mee te nemen.
• U dient een bewijs van retour- of doorreis te kunnen laten zien.
• Voor zakenreizen neemt u een (uitnodigings)brief van het te bezoeken bedrijf mee.
• Voor familiebezoek neemt u een (uitnodigings)brief van de te bezoeken familie mee.
• Bij bezoek als toerist neemt u bevestiging van uw hotelreservering(en) en/of reisschema mee.

Denk eraan dat ook baby’s en kinderen een eigen geldig document en visum nodig hebben. Indien je een andere nationaliteit hebt dan de Nederlandse kan je bij jouw ambassade informeren welke documenten je nodig hebt. Volgens de ANVR-reisvoorwaarden ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste en benodigde documenten. Alle financiële consequenties van het niet hebben van de vereiste reisdocumenten zijn voor eigen rekening. Neckermann helpt je uiteraard graag bij het aanschaffen van dit visum.

  • Bestel je visum online via het formulier onderin deze pagina.
  • Binnen 72 uur beschikbaar
  • Kosten € 34,95 per persoon voor een enkele reis of € 69,95 voor meerdere reizen. Te voldoen via IDEAL of overboeking.

Via Neckermann

Exclusief bij Neckermann kun je voor vertrek, direct bij of na boeking van je reis, je Egypte-visum al aanvragen, zodat je bij aankomst in het luchthavengebouw geen betaling meer plaats hoeft te vinden en de prijs is identiek (€ 28). Wel zo gemakkelijk en vertrouwd. Na aankomst in het luchthavengebouw wordt je opgevangen door ons agentschap Bright Sky Travel. Na overhandiging van jouw voucher (te vinden in je reisbescheiden) krijg je direct het visum in je paspoort.

Aankomsthal: via het agentschap

  • In de aankomsthal via het agentschap Bright Sky Travel
  • Geen rijen
  • Kosten € 28,- p.p. (cash betalen)

Aankomsthal: bij het geldwisselloket

  • In de aankomsthal bij het geldwisselloket van de luchthaven
  • Houd rekening met lange rijen
  • Kosten USD 28,- (cash betalen)

Via de website

Het is het makkelijkst om je visum te bestellen via het formulier onderin deze pagina. Mocht dit niet lukken dan kun je altijd nog naar deze website gaan. Hier is ook alle benodigde informatie te vinden.