Voor een reis naar Turkije geldt een visumplicht.

Het visum kan tot 24 uur voor vertrek worden aangevraagd. Het visum is geldig voor 6 maanden en meerdere bezoeken. Het paspoort of de ID-kaart dient nog 60 dagen geldig te zijn na verloop van het visum. Dit betekent niet dat het paspoort of de ID-kaart 8 maanden geldig moet zijn na terugkomst; je moet uitgaan van (het einde van) de visumdatum voordat je de 60 dagen extra geldigheid hierbij optelt. Voor een identiteitskaart geldt dat deze geldig moet zijn tijdens de gehele duur van je verblijf in Turkije.

Het visum is 6 maanden en voor meerdere bezoeken geldig. Denk eraan dat ook baby’s en kinderen een eigen geldig document en visum nodig hebben. Indien je een andere nationaliteit hebt dan de Nederlandse kan je bij jouw ambassade informeren welke documenten je nodig hebt. Volgens de ANVR-reisvoorwaarden ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste en benodigde documenten. Alle financiële consequenties van het niet hebben van de vereiste reisdocumenten zijn voor eigen rekening. Neckermann helpt je uiteraard graag bij het aanschaffen van dit visum. Kies uit een van onderstaande mogelijkheden

  • Online via het formulier onderin deze pagina.
  • Binnen 24 uur beschikbaar (of met behulp van een spoed procedure van gegarandeerd 15 minuten – mogelijk van ma t/m vr tussen 07.00-00.00 uur).
  • Kosten € 24,50 per persoon te voldoen via IDEAL of overboeking.

Evisa:

  • Online via evisa.gov.tr (zowel in het Nederlands als Engels)
  • Direct beschikbaar
  • Kosten USD 20,- per persoon (= € 18,- p.p.) alleen te voldoen via credit card (Mastercard & Visa)

Airport *

  • Op vliegveld bij zogenaamde kiosk.
  • Direct beschikbaar.
  • Kosten  USD 30,- of € 25 ,- p.p. via cash betaling. Betaling dus mogelijk in beide valuta.

* Let op: Mogelijkheid is officieel per 1 november 2014 vervallen maar vooralsnog is het regelen van een visum bij aankomst op de Turkse luchthaven nog altijd mogelijk. Om geen onnodig risico te lopen adviseert Neckermann je om het visum voorafgaand aan de reis online aan te schaffen.